KWAS MASŁOWY
LACTO VITALIS SMORSYRA
Lactovitalis® IB smörsyra - Kwas masłowy jest suplementem diety zawierającym kapsułki składające się z kwasu masłowego, miliardów żywych bakterii mlekowych, posiada w składzie także błonnik, witaminę C i cynk. Wskazany przy zespole jelita drażliwego.
Działanie kwasu masłowego na nasz organizm:
- jest istotnym źródłem energii dla komórek ściany okrężnicy
- wykazuje działanie ochronne oraz przeciwzapalne wobec nabłonka jelitowego
- zapobiega stanom zapalnym jelit zachowując nieprzenikalną barierę między okrężnicą a krwioobiegiem
- przyspiesza procesy gojenia oraz regeneracji nabłonka jelitowego,
-
jego obecność w świetle jelita pozwala na utrzymywanie prawidłowego poziomu pH, co zabezpiecza układ pokarmowy przed patogennymi mikroorganizmami
Porcja dzienna zawiera:
-
150 mg kwasu masłowego
-
42,5 mg błonnika
-
1 miliard bakterii kwasu mlekowego (B. lactis, L. rhamnosus, B. longum, L. acidophilus, B. bifidum)
-
witamina C od 12 mg (15% RWS*)
-
cynk 1,5 mg (15% RWS*)
*RWS - % referencyjnych wartości spożycia
Dawkowanie:
- 1 kapsułka dziennie
Ważne informacje:
- Zalecana dzienna porcja nie powinna zostać przekroczona.
- Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Chronić przed wilgocią, przechowywać w temperaturze pokojowej w miejscu niedostępnym dla dzieci i światła słonecznego.
Składniki:
- Mikrokapsułkowany kwas masłowy (maślan sodu),
- substancje wypełniające (ekstrakt z ryżu, skrobia kukurydziana),
- błonnik (Sunfiber® - hydrolizowana guma guar - Cyamopsis tetragonolobus),
- bakterie kwasu mlekowego (B. lactis, L. rhamnosus, B. longum, L. acidophilus, B. bifidum),
- kwas L-askorbinowy (witamina C pozyskiwana z owoców Amla - Emblica officinalis),
- pikolinian cynku.
606 562 520
salon@warsztatpiekna.pl