ENZYMY ROZKŁADAJĄCE GLUTEN
GLUTAZYM
Glutazym jest suplementem diety zawierającym fermentowane Bacillus subtilis sp., które zawierają enzymy skutecznie rozkładające białka glutenu rozszczepiając łańcuchy aminokwasów w kilku miejscach jednocześnie. Enzymy są aktywne w żołądku i w jelicie cienkim.
Uwaga! Ten produkt nie zastępuje diety bezglutenowej dla osób z celiakią. Produkt wegański.
Składniki:
- fermentowane Bacillus subtilis sp. (zawierające: endopeptydazy i egzopeptydazy),
- substancja wypełniająca (maltodekstryna z kukurydzy),
- substancja przeciwzbrylająca (MCT z oleju kokosowego [średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe]).
- Kapsułka pochodzenia roślinnego - hydroksypropylometyloceluloza.
Porcja dzienna zawiera:
208 mg fermentowanych Bacillus subtilis sp. (endopeptydazy 75 000 HUT / 500 SAPU*; egzopeptydazy 125 DPPIV*)
*Aktywność enzymatyczna zgodnie z FCC (Food Chemical Codex)
Sposób użycia dla dorosłych:
1 kapsułka dziennie podczas posiłku popijając wodą. Zalecana dzienna porcja nie powinna zostać przekroczona. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Chronić przed wilgocią i przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Fermentowane Bacillus subtilis sp. (zawierające: endopeptydazy i egzopeptydazy), substancja wypełniająca (maltodekstryna z kukurydzy), substancja przeciwzbrylająca (MCT z oleju kokosowego [średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe])
606 562 520
salon@warsztatpiekna.pl
