Chcesz porozmawiać? Zadzwoń!
Realizacja zamówień
tel. 692 254 344

Osobisty konsultant
tel. 606 562 520
Strona główna  /  Producenci  /  Dieta  /  Olej z miąższu owoców rokitnika
 

OLEJ Z MIĄŻSZU OWOCÓW ROKITNIKA

ZŁOTO ROKITNIKA


Producent: Fresh and Frozen
Kod produktu: DI01
Pojemność: 50ml
60.00 zł

Produkt niedostępny przy wysyłce za granicę

do koszyka
 
 

Działanie od wewnątrz:

 

przy nadciśnieniu, miażdżycy tętnic, zakrzepowym zapaleniu żył, wrzodach żołądka, dwunastnicy, jelita grubego, stanach zapalnych układu pokarmowego oraz błon śluzowych, biegunkach, wszelkich chorobach skóry, suchości oka.

 

Zalecane spożycie:

  • kobiety w ciąży pod kontrolą lekarza do 26 kropli dziennie.
  • do 15 roku życia do 13 kropli dziennie.
  • od 15 roku życia do 26 kropli dziennie

 

Wartość odżywcza w 100g:

  • Wartość energetyczna 3780kj/900kcal
  • Tłuszcz, w tym: 97,3g
  • Jednonienasycone* 59,45g
  • Wielonienasycone 5,31g
  • Nasycone 32,54g
  • Karotenoidy w tym: 210mg
  • beta karoten 40mg
  • Witamina E 110mg
  • *Kwas palmitooleinowy omega 7. 29,44%

 

Technologia pozyskania - ekstrakcja CO2 w stanie nadkrytycznym.

 

Przechowywanie:

temperatura do 25 stopni Celsjusza, suche i ciemne miejsce.


Dystrybutor: Fresh and Frozen

 

 

Dodatkowe informacje:

 

Właściwości naturalnego oleju z owoców rokitnika a pielęgnacja skóry:

  • Olej o unikalnym składzie kwasów tłuszczowych (wysoka zawartość kwasu Omega-7), dobrze wchłaniający się w skórę, bez poczucia tłustości. Zastosowany jako dodatek, zmniejsza poczucie tłustości mieszanek olejowych.
  • Ze względu na intensywne zabarwienie, nie jest polecany do stosowania bezpośrednio na skórę, bez rozcieńczenia.
  • Wykazuje intensywne działanie gojące, polecany jako dodatek w preparatach gojących drobne uszkodzenia skóry, poparzenia posłoneczne, blizny pourazowe i potrądzikowe, rozstępy, egzemy, stany zapalne i alergiczne skóry.
  • Polecany w pielęgnacji cery dojrzałej, ze zmarszczkami, wymagającej regeneracji.
  • Poprawia koloryt cery, nadaje skórze złocisty odcień.
  • Wykazuje działanie antyoksydacyjne oraz absorbujące promieniowanie UV, chroniąc przed niekorzystnym działaniem wolnych rodników i słońca.
  • Odpowiedni również w pielęgnacji włosów i skóry głowy, wzmacnia i dodaje włosom połysku.

 

Zastosowanie oleju na skórę:

  • Sugerowane stężenie w kosmetykach: 1-5%
  • Zalecenie rozcieńczania oleju wynika z jego intensywnej, czerwonej barwy. Olej z rokitnika aplikowany bezpośrednio na skórę powoduje nietrwałe, zażółcenie skóry. Jeśli kolor nie stanowi problemu, olej może być używany w wyższym niż 5% stężeniu.
  • Jako element fazy tłuszczowej w recepturach kosmetycznych.
  • W stanie nierozcieńczonym olej można stosować punktowo na gojące się wypryski, zmiany chorobowe skóry, drobne skaleczenia, poparzenia i blizny.
  • Kilka kropli oleju z rokitnika (od 2 do 5 kropli) można dodać do dowolnego serum-olejku w celu wzbogacenia formuły.
  • Jako dodatek do innych olejów roślinnych (od kilku do kilkunastu kropli oleju z rokitnika dodać do porcji dowolnego oleju roślinnego).
  • Jako dwufazowy nawilżacz w połączeniu z wybranym żelem hialuronowym (nałożyć na zagłębienie dłoni porcję żelu hialuronowego, dodać 1-2 krople oleju, zmieszać palcami na jednolitą masę i nakładać opuszkami palców, delikatnie masując i wklepując w skórę).
  • Porcję oleju można dodać do balsamu do ciała tuż przed użyciem (mieszać małe porcje balsamu i 1-2 krople oleju na dłoni i od razu aplikować na ciało).
  • Odrobinę oleju można dodać do kremu do twarzy tuż przed nałożeniem, zwiększa to walory i właściwości antyoksydacyjne preparatu, w przypadku gęstych maści i kremów daje lepszy poślizg przy nakładaniu (nałożyć na zagłębienie dłoni porcję kremu, dodać 1-2 krople oleju, zmieszać palcami na jednolitą masę i nakładać opuszkami palców, delikatnie masując i wklepując w skórę).
  • Jako dodatek do wzbogacenia porcji maseczek w proszku.
  • Jako dodatek do oleju kokosowego lub oleju monoi, stosowanego w formie maski do włosów, aplikowanej przed umyciem (w suche, nieumyte jeszcze włosy i skórę głowy wmasować porcję oleju kokosowego lub monoi z dodatkiem od kilku do kilkunastu kropli oleju z owoców rokitnika, zawinąć włosy w foliowy czepek i/lub ręcznik, trzymać na włosach przez ok. półgodziny do godziny i następnie umyć włosy szamponem. W przypadku problemów ze zmyciem oleju, wylej porcję nierozcieńczonego szamponu na dłonie, rozetrzyj i wmasuj w suche włosy i następnie zmocz włosy wodą i umyj jak zwykle).

Przed zastosowaniem każdego z produktów naturalnych w formie skoncentrowanej - nie tylko oleju z rokitnika - zalecane jest wykonanie próby na małym fragmencie skóry, w celu wyeliminowania niekorzystnych reakcji.

 

Rózni producenci

 
Produkty powiązane
 
Zobacz wszystkie